RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ramadan maar dan coronaproof: Overvechters houden speciale 'Iftar To Go'

1/4
UTRECHT - Nog iets minder dan een week tot het Suikerfeest: in het winkelcentrum Utrecht Overvecht houden mensen die meedoen aan de ramadan de moed er goed in met een speciale 'Iftar To Go': "Moslim, christen, jood, niet-gelovig: iedereen is welkom!", klinkt het.

Het initiatief komt van organisaties en bedrijven uit Overvecht, die samen met bewoners de andere wijkbewoners kennis willen laten maken met de ramadan: "We willen ze met elkaar verbinden", vertelt Mohamed Altalhaoui van stichting Hiwaar. "Want de ramadan ziet er ook dit jaar anders uit vanwege de coronamaatregelen. Maar wat hetzelfde blijft, is de vrijgevigheid en het delen van voedsel."

In de Utrechtse wijk Overvecht hielden vrijwilligers een Iftar To Go.


Honingkoekjes
Zo'n twintig vrijwilligers zijn de hele dag bezig om de maaltijden te maken. "Dit is harira, een soep die we eten om het vasten te verbreken", vertelt vrijwilliger Kaouter, terwijl ze in een enorme pan roert in lunchroom Adam. Aan een tafel maken twee vrouwen kleine pakketjes van chebekia (Marokkaanse honingkoekjes) en dadels.

 Kaouter roert in een grote pan harira. Kaouter roert in een grote pan harira. | Foto: RTV Utrecht/ Bernadette Keizer

Ook in de bakkerij verderop is het druk. Eigenaar Youssef maakt msamen, een soort Marokkaanse pannenkoek. "Ik vind het fijn om dit te kunnen doen", zegt hij. "Ik vind het mooi om zo ons geloof te kunnen delen met de andere bewoners van Overvecht."

Leerzaam
De Iftar To Go valt goed in de smaak. "Wat een goed idee is dit", zegt Ali, die een pakket is komen halen. De jonge Abdul doet met zijn broertje en zusje mee aan de ramadan en verheugt zich op al het lekkers. "Ik zag dat er een hamburger in zat!"

Buurtbewoner Patricia doet niet mee aan de ramadan, maar vind het mooi dat zij ook een pakket mag meenemen. "Hier in Overvecht geven we echt om elkaar. En zo leer ik ook weer nieuwe dingen over de ramadan."

 Mohamed: Mohamed: "Iedereen is welkom!" | Foto: RTV Utrecht/ Bernadette Keizer


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -