RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Hof moet gebruiksvriendelijker worden: 'Plein is de woonkamer van Amersfoort'

AMERSFOORT - De Hof in Amersfoort moet gebruiksvriendelijker worden voor alle gebruikers. De gemeente Amersfoort roept inwoners daarom op mee te denken over de toekomst van het plein. Volgens de gemeente is De Hof de woonkamer van de stad en kan het daarom allemaal nťt wat gezelliger en beter.

"Je moet het dak repareren als het droog is", zegt wethouder Willem Jan Stegeman. "Het is een van de mooiste pleinen van Amersfoort en het kan nog jaren mee, maar er zijn wel wat opmerkingen gemaakt de laatste tijd." Zo kan het plein wel wat groener. Daarom werd deze week nog een boom op het plein geplant. "Maar er werd ook gezegd dat er meer zitplekjes moeten zijn voor mensen die willen genieten van het water op het plein. Maar ook de terrassen kunnen wat kleiner en de samenwerking met de markt kan beter."

Terras inleveren
Volgens de wethouder hebben ondernemers op het plein er geen moeite mee als ze wat terras moeten inleveren. "Voor mij was het opmerkelijk dat ondernemers zeiden dat er normaal wel veel stoelen op het plein staan, terwijl er weinig zitplaatsen zijn voor mensen die bijvoorbeeld met de kinderwagen even langskomen en even willen uitrusten of de kinderen willen laten spelen. Mensen vinden het leuk als het plein wat toegankelijker is."

De aanpak van het plein gebeurt komende jaren in stappen, want op dit moment is er nog geen budget om de complete omgeving aan te pakken. "We weten ook nog niet precies wat we willen doen, maar we hebben al wel een budget voor het uitvoeren van de visie stadshart. Daar zit ook ruimte bij voor de pleinen en dat zijn kleine maatregelen die niet zo veel kosten."

Maar eerst wordt een nieuw ontwerp vastgesteld. "Daarna gaan we kijken: wat zijn kleine maatregelen die je snel kunt uitvoeren? Denk aan de samenwerking tussen de markt en de horeca, dat je daar een kop koffie kunt drinken terwijl je niet tegen de achterkant, maar de voorkant van een kraam kijkt. Maar er is door ondernemers ook gesproken over een fietsenstalling onder De Hof."

Wie wil meepraten over de toekomst van De Hof, kan zich aanmelden voor twee digitale bijeenkomsten via de website van de gemeente. Mailen kan ook naar pleinen@amersfoort.nl


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -