RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf en tbs voor winkeldief die supermarktmedewerkers neerstak in IJsselstein

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN - De man die in maart vorig jaar twee medewerkers van de Plus-supermarkt in IJsselstein neerstak, moet drie jaar de cel in. Daarnaast veroordeelde de rechtbank hem vandaag tot tbs met dwangverpleging.

Volgens de rechter staat vast dat de man beide slachtoffers in de borst heeft gestoken en een van de slachtoffers ook in de pols. Hij is daarom veroordeeld voor poging tot doodslag.

De 40-jarige Irakees Hayder Al-A. werd op 14 maart vorig jaar door winkelmedewerkers staande gehouden voor winkeldiefstal. Eerder die dag was hij met een grote tas vol boodschappen zonder te betalen de supermarkt uitgelopen. Een half uur later liep hij met een winkelwagen opnieuw rond in de winkel en werd hij door een medewerker herkend. Hij liep rustig mee naar de kantine, maar daar trok hij een mes, stak twee medewerkers en rende de zaak uit.

De straf is lager dan de eis van het OM. Het Openbaar Ministerie eiste zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Het verschil komt onder meer doordat de man als verminderd toerekeningsvatbaar wordt gezien. Hij zou lijden aan een aanpassingsstoornis met een stoornis in het gedrag, die een heftige uitwerking in psychische ontregeling met psychotische overschrijdingen kent.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -