RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voetbalclub EDO viert 100-jarig bestaan met cadeautje voor leeftijdsgenoten in Utrecht


UTRECHT - De zusters van het klooster aan de Utrechtse Waterstraat zitten stipt om 10.00 uur klaar voor de koffie. Een dag als alle andere denkt zuster Van Winkel, wat ze nog niet weet is dat voetbalclub EDO uit Overvecht langskomt met een bos bloemen en een cadeautje om te vieren dat zij dit jaar honderd jaar oud wordt. De voetbalclub wordt dit jaar ook honderd en dat vieren ze met alle honderdjarigen in de stad.

Voetbalclub EDO viert 100-jarig bestaan met alle Utrechtse leeftijdsgenoten


Gehuld in een groene EDO-sjaal drinkt Van Winkel een kop koffie met bestuursleden Martin Huntelaar en Sebas Dubbeldam. Voor het feestelijke moment wordt er ook taart aangesneden. "Op deze manier kunnen we het jubileum toch laten leven in de stad. En zo kunnen andere honderdjarigen ook hun verjaardag vieren", zegt Huntelaar. De sportclub is van oorsprong een christelijke organisatie. "We willen meer zijn dan een voetbalclub. We willen er ook voor elkaar zijn als het even minder gaat", vertelt Dubbeldam. Vanuit deze gedachte is ook deze bijzondere viering bedacht.

Aan de zijlijn
De zusters zijn bekenden bij FC Utrecht, in hun pijen kleuren zij zo nu en dan de tribunes wit. Maar zuster Van Winkel zal niet snel aan de zijlijn te vinden zijn. "Eerlijk gezegd interesseert voetbal me helemaal niks", zegt ze lachend. "Maar de bijverschijnselen van zo'n voetbalclub zijn wel erg leuk."

Het is een gezellige boel in de koffiezaal en felicitaties vliegen over en weer. Honderd is een bijzondere leeftijd, voor club en mens. Na een feestelijk uur keert de rust terug in het klooster en gaan de bestuursleden op pad richting de volgende jubileumgenoot. Zuster Van Winkel loopt mee richting de uitgang en zwaait de mannen uit, met een grote bos bloemen in haar armen en een tevreden lach op haar gezicht.

 Voetbalclub EDO bezoekt het klooster aan de Utrechtse Waterstraat Voetbalclub EDO bezoekt het klooster aan de Utrechtse Waterstraat | Foto: RTV Utrecht/Hannah Cammeraat

De afgelopen dagen is EDO bij zestien 100-jarigen langsgeweest om ze te verrassen. Als de coronamaatregelen versoepelen staat er nog een heel jubileumseizoen gepland met veel activiteiten. Ook reikt burgemeester Dijksma de Koninklijke Erepenning uit aan de club zodra de coronamaatregelen dat toelaten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -