RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet: Examen in coronatijd


ZEIST - Over een paar dagen begint het centraal schriftelijk examen voor de eindexamenleerlingen van 2021. Het eind van twee schooljaren lang 'corona onderwijs'. Ga er maar aanstaan! 15 maanden lang volgden deze leerlingen veelal online onderwijs, feestjes en examenreizen werden gecanceld en sport- en andere afspraken kwamen op een laag pitje. Hoe ziet het leven van deze leerlingen er na dik een jaar corona uit? Wat zijn hun dromen voor de toekomst? En valt er überhaupt iets te plannen voor na je examen als de wereld 'op slot' zit?

 Lars weet precies wat hij wil: muziekdocent worden Lars weet precies wat hij wil: muziekdocent worden | Foto: RTV Utrecht

In een nieuwe serie van het programma 'Margreet' volgen we een bijzonder eindexamengroepje van scholengemeenschap de Breul in Zeist. Een heel gevarieerde groep HAVO- en VWO-leerlingen die sámen eindexamen muziek & performing arts doen. Zo zien we saxofonist Lars, die niets liever wil dan toegelaten worden op het conservatorium gaan, maar ook Stijn, die het vak toch vooral koos omdat hij dan Frans mocht laten vallen en gaandeweg ontdekt dat hij meer heeft geleerd dan hij voor mogelijk hield.

Docent Lennard worstelt in de tussentijd met de vraag hoe nu toch muziekexamen gedaan moet worden als alle podia dicht zijn en lijkt een oplossing te hebben gevonden. Er resten echter nog maar een paar weken voor het examen. Zullen ze het halen?

Hoe gaat het met de examenleerlingen van 2021?


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -