RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cabaretier voorzag afsplitsing Liane den Haan en claimde domeinnaam

WOERDEN - Cabaretier Tom Lash voorzag twee maanden terug al dat de Woerdense politica Liane den Haan 50PLUS zou verlaten. Hij registreerde de domeinnaam groepdenhaan.nl al op 5 maart en brengt daarmee partijvoorzitter Jan Nagel nu in verlegenheid.

Nagel zei namelijk eerder deze week in zijn afscheidsspeech als voorzitter nog dat na 'intensief speurwerk' bleek dat Den Haan twee weken voor de Tweede Kamerverkiezingen al plannen had om een eigen partij te beginnen. Maar RTL Nieuws zocht uit dat de Woerdense politica de domeinnaam toen niet zelf heeft geregistreerd.

De domeinnaam bleek te zijn geclaimd door Lash. "Ik had het er met een vriend over dat we eigenlijk te laat in Bitcoin zijn ingestapt. En toen kwam het idee om als 'zekere investering in de toekomst' vast te speculeren op het afsplitsen van Liane den Haan. En dat bleek een vrij goede inschatting te zijn", schrijft hij in een mail aan RTL Nieuws.

Eenmansfractie
Den Haan stapte deze week uit de partij nadat ze al langere tijd in de clinch lag met partijgenoten, onder wie ook partijvoorzitter Nagel. Doordat zij de enige zetel van de partij had en nu als eenmansfractie verder gaat, is 50PLUS uit de Tweede Kamer verdwenen.

RTL-verslaggever Roel Schreinemachers spreekt van een enorme blunder van Jan Nagel. "Hij kondigde aan dat ie nog groot nieuws had in zijn afscheidsspeech en eiste op hoge poten opheldering."

Met wat simpel uitzoekwerk had Nagel zich die afgang kunnen besparen. "Je hoefde alleen maar het adres van de website in te typen om te zien dat Den Haan hier helemaal niet achter zat. Dus de tik die Nagel nog wilde uitdelen aan Den Haan, komt als een boemerang terug", aldus Schreinemachers.

Lash claimde voor de zekerheid op 6 mei ook nog partijdenhaan.nl. De cabaretier zegt tot nu toe nog niets te hebben gehoord van Liane den Haan of haar medewerkers. Maar dat kan altijd nog, hoopt hij. "Ik hoor het graag!" laat hij aan RTL Nieuws weten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -