Aantal nieuwe coronabesmettingen iets boven het gemiddelde

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het RIVM heeft tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 7521 nieuwe coronagevallen geregistreerd in heel Nederland. De weekcijfers geven een gemiddelde van 7364 meldingen per dag, waarmee het gemiddelde na drie dagen van daling weer iets omhoog gaat.
In onze provincie zijn het afgelopen etmaal 529 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Ook dat is iets boven het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, dat nu op 505 besmettingen per dag staat.
Zeist telde 43 nieuwe coronabesmettingen. Dat is in die gemeente het hoogste aantal besmettingen deze week. Baarn telde met 5 nieuwe coronagevallen relatief gezien weinig nieuwe besmettingen.
Het aantal sterfgevallen steeg met 2. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want sterfgevallen door corona worden soms pas na een tijdje doorgegeven.
In de ziekenhuizen liggen op dit moment 2478 coronapatiënten, 43 minder dan gisteren. Het totale aantal opgenomen patiënten van zaterdag is het laagste sinds medio april.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.