RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

In beeld: zomerse dag verloopt rustig, ondanks voorspelde drukte


PROVINCIE UTRECHT - De zondag begon goed met een zonnetje en een zomerse temperatuur, maar extreem druk is het in de parken in de stad niet geweest. Mensen zaten op terrassen, trokken er op uit met de fiets of wandelend en gingen het water op.

Bij de kanoverhuur aan de Kromme Rijn liggen er nog voldoende kano's om te huren. "We hebben nog voldoende kano's. Als het echt lekker weer is, is bijna alles weg, maar de weersverwachting voor vandaag is niet zo goed."

 Met de kano eropuit Met de kano eropuit | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

Dat het mogelijk gaat regenen vandaag houdt sommige mensen niet tegen om toch even het water op te gaan in een kano, zoals een gezin met drie jonge kinderen. Het is vooral voor de oudste dochter een bijzondere dag, zegt de moeder. "We zijn hier voor onze dochter die net haar A-diploma heeft gehaald, dus nu kan zij het wilde water op." Samen met haar vader stapt het meisje in de kano. "Ik heb er zelf ook goeie herinneringen aan, dat als je je diploma hebt, je kano gaat varen."

Met de peddels in de lucht zit het meisje voorin de kano met haar vader achter haar als ze het water in worden geholpen en dan begint ze al voortvarend te peddelen. Een trotse moeder staat met haar twee jongere kinderen aan de kant.

Rhijnauwen
 De ijskraam in Amelisweerd De ijskraam in Amelisweerd | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

In het bos bij Rhijnouwen is het ook nog rustig. Bij de ijskraam staat een kleine rij mensen te wachten tot ze geholpen worden en op het veld zijn alle picknicktafels bezet. Aan één van de tafels zitten 3 meiden met hun moeder en oma. Ze vieren moederdag.

 Picknick in Rhijnauwen voor moederdag Picknick in Rhijnauwen voor moederdag | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

"Gezellig eventjes met oma naar Rhijnouwen, lekker even buiten, lekker van het weer genieten en eindelijk zonnig. Lekker picknicken, niet op een druk terras maar lekker op een grasveld." De familie komt vaak in Amelisweerd. "Het zijn onze roots hè, mijn dochter heeft hier als kind ook altijd gespeeld, dus wij vinden dit altijd een feestje."

 Het is nog rustig in het Wilhelminapark Het is nog rustig in het Wilhelminapark | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

De Utrechtse parken zijn intussen nog rustig als de eerste donkere wolken er aan komen, maar ook al vallen de eerste druppels, onder de parasols op de terrassen is het prima te doen.

 In de regen op het terras In de regen op het terras | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -