RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Maasakker stopt zonder landstitel: 'Maar doet niks af aan de mooie tijd bij SCHC'

1/4
BILTHOVEN - Hockeyster Caia van Maasakker (32) heeft de beslissing om na de Olympische Spelen van komende zomer te stoppen al even geleden genomen. De speelster van SCHC houdt goede gevoelens over aan haar lange periode in Bilthoven.

Het besluit stond los van de uitkomst van de play-offs"
Caia van Maasakker

Het nieuws kwam zaterdag naar buiten. "Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad, maar op een gegeven moment is het klaar", vertelt Van Maasakker over haar beslissing in Namen en Rugnummers. "Bij SCHC vinden ze het jammer maar ze hebben er ook begrip voor."

In Bilthoven hebben ze niet gesmeekt of ze alsjeblieft nog een jaartje door kan gaan. "Iedereen heeft er respect voor en geeft ruimte voor mijn beslissing", vertelt de strafcornerspecialist die met SCHC zaterdag de halve finale van de play-offs om de landstitel verloor.

"Ik heb de beslissing al een tijdje geleden genomen. Het team wist er ook al van. Het stond dus ook los van de uitkomst van de play-offs", vertelt ze.

 Van Maasakker in dienst van Oranje Van Maasakker in dienst van Oranje | Foto: Orange Pictures

Indrukwekkende erelijst
Van Maasakker kwam tot nu toe 198 keer in actie voor het Nederlands team. Met Oranje won ze goud en zilver op de Olympische Spelen, werd ze tweemaal wereldkampioen, tweemaal Europees kampioen en won ze ook zilver en brons op het EK.

Als ik ergens landskampioen mee wilde worden dan was het met SCHC"
Caia van Maasakker

Maar de landstitel met SCHC ontbreekt op haar erelijst. "Die had ik heel graag gewonnen. Dat is heel jammer maar doet niks af aan de mooie tijd die ik bij de club heb gehad."

Caia van Maasakker sprak in Namen en Rugnummers over haar besluit


"Ik heb ook nooit de behoefte gehad om ergens anders heen te gaan. Het hele proces heb ik met Stichtse meegemaakt, van het rechterrijtje naar het linkerrijtje naar de play-offs. Als ik ergens landskampioen mee wilde worden dan was het met SCHC."

In totaal kwam Van Maasakker vijftien seizoenen in actie voor SCHC. Daarin scoorde ze 213 keer. Daarvan kwamen er 184 voort uit een strafcorner.

Het laatste officiŽle duel voor SCHC speelde Van Maasakker zaterdag, maar komende zomer is ze nog op de Spelen te zien met het Nederlands team. Maar wat als de Spelen toch niet doorgaan, wat doet Van Maasakker dan? "Daar kom ik dan nog wel op terug", besluit ze met een knipoog.

 In 2019 maakte Van Maasakker haar 200e treffer voor SCHC In 2019 maakte Van Maasakker haar 200e treffer voor SCHC | Foto: Robert Claus


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -