RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Esma Kendir nieuwe lijsttrekker van Student & Starter voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

UTRECHT - Esma Kendir wordt de nieuwe lijsttrekker van de partij Student & Starter voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Het ledencongres van de Utrechtse partij koos voor de 23-jarige bedrijfskundige, die is opgegroeid in Alkmaar.

Kendir woont sinds een jaar in Utrecht. "Ze heeft dus hele relevante ervaring met het vinden van een woning in Utrecht", schrijft de partij in een persbericht. "Deze ervaring heeft haar dan ook mede geïnspireerd om zich keihard in te zetten voor meer betaalbare woningen in Utrecht als lijsttrekker van Student & Starter."

Meepraten
De bedrijfskundige is op dit moment algemeen bestuurslid bij de Landelijke Studenten Vakbond. "Ik wil mijn lijsttrekkerschap gebruiken om een stem te zijn voor alle Utrechtse jongeren", schrijft ze. "Als de coronacrisis iets heeft aangetoond, is dat jongeren moeten kunnen meepraten in de besluiten die over hen gaan, zoals over huisvesting, klimaat en mentaal welzijn."

Bij de partij is het gebruikelijk dat raadsleden geen vier jaar aanblijven maar na twee jaar plaatsmaken voor een vervanger om zo veel mogelijk jongeren de kans te geven kennis te maken met de lokale politiek.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -