Instellingen

Veteranen kammen bos bij Zeist uit, op zoek naar vermiste Kim Roording

© RTV Utrecht / Ulrike Nagel
ZEIST - Een team van zo'n negentig veteranen is in Zeist aan het zoeken naar een spoor van Kim Roording. De 48-jarige vrouw verdween zondagavond. De zoekactie is in overleg met de politie georganiseerd.
Roording liep zondagavond de deur uit en werd voor het laatst gezien in het Lyceumkwartier in Zeist. Volgens een woordvoerder van de familie wees niets erop dat ze niet meer terug zou keren. Een wijkagent uit Zeist is aanwezig bij de zoekactie die zich concentreert rond haar huis en de nabijgelegen sportvereniging Schaerweijde.
Het Veteranen Search Team uit Huis ter Heide beschikt over een landelijk netwerk van ongeveer 1800 vrijwilligers met een geüniformeerde achtergrond. Ongeveer tachtig procent is als militair uitgezonden geweest en veel van de andere leden hebben politie-ervaring.
De speurders zijn vanmorgen opgeroepen en bewegen zich nu in groepen door het zoekgebied. Ze lopen op linie door de bossen. Ook rijdt een bikerteam rond. Een geoanalist brengt de kenmerken van het terrein in kaart.
Kim Roording heeft donker haar tot op haar schouders en is 1.76m. lang. Ze droeg toen ze verdween een 'groenige' gewatteerde jas, een zwarte broek en een zwart-witte blouse. Wie tips heeft wordt gevraagd de politie in te lichten via 0800-6070 of via een speciaal tipformulier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.