RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Marije (22) maakt film over rouw: 'Confronterend maar ook mooi'

1/2
UTRECHT - Rauw: zo heet de afstudeerfilm van de 22-jarige Marije van der Hoeven. De korte fictiefilm is gebaseerd op Marijes eigen verhaal en gaat over rouwverwerking. Op 19-jarige leeftijd verloor ze haar moeder aan borstkanker.

Met deze film wil de HKU-student laten zien dat iedereen rouwt op zijn eigen manier en dat dat oké is. "Ik vind het belangrijk om rouwen bespreekbaarder te maken. Vooral bij jonge mensen die een ouder verliezen."

Marije (22) maakt een film over rouwen


Verdrinken
Het verhaal gaat over de 19-jarige Mara, die net haar moeder is verloren. Ze probeert haar vader te helpen met het regelen van de uitvaart. Tijdens de danslessen kan ze even ontsnappen aan de zwaarte thuis, tot het verlies zich opeens met het dansen begint te vermengen.

"Vandaar ook de titel 'Rauw'", legt Marije uit. "Je krijgt te maken met allerlei rauwe emoties. Hoe ga je om met zo'n zware pijn als je niet wilt verdrinken?"

"Het was zwaar en confronterend, maar ook heel mooi dat ik zoiets kon doen"
Marije van der Hoeven

Marije haalde destijds troost uit het kijken van films. Het maken van deze film komt dan ook recht uit haar hart. "Het was zwaar en confronterend, maar ook heel mooi dat ik zoiets kon doen. Ik hoop er andere mensen mee te kunnen helpen op deze manier."

Crowdfunding
Marijes verhaal bleef niet onopgemerkt. Veel vrijwilligers hebben zich aangemeld om te helpen met de film. Zij hebben zich allemaal laten testen op corona voor de opnames. Ook is er een crowdfundingsactie gestart die ruim 8500 euro heeft opgeleverd.

Benieuwd naar het verhaal? De film komt deze zomer uit.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -