RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Langer op het terras en weer de sportschool in: versoepelingen in zicht

PROVINCIE UTRECHT - De terrassen gaan waarschijnlijk langer open en dierentuinen, pretparken en speeltuinen kunnen mogelijk weer bezoekers ontvangen. Daarnaast mogen sportscholen weer open en mag er meer worden gesport in de buitenlucht. Deze versoepelingen gaan volgende week in als de bezetting in de ziekenhuizen blijft dalen, melden diverse media. De verruimingen worden vanavond in een persconferentie aangekondigd door demissionair-premier Rutte en demissionair-minister De Jonge.

Koninklijke Horeca Nederland wil nog niet op de verruimingen vooruit lopen, zegt Regiomanager Midden Nederland en Flevoland Domminique Tettero. "We kunnen moeilijk van geruchten uitgaan", zegt Tettero om er aan toe te voegen dat een verruimde openingstijden veel verschil voor ondernemers kunnen maken. De terrassen mogen nu van 12.00 uur tot 18.00 uur open, na de verruiming zou dat van 's ochtends vroeg tot 20.00 uur zijn.

Sport
Versoepelingen op het sportveld en in de sportschool zijn een balanceeract voor het kabinet, zegt Hugo van der Poel van het Mulier Instituut dat zich richt op bevordering van sport, sportief bewegen en versterking van de sportsector. Aan de ene kant moet de verspreiding van het coronavirus worden tegengegaan, aan de andere kant is sporten gezond en belangrijk en hebben ondernemers een financieel belang bij versoepelingen.

Dat teamsporten buiten weer mogen en de sportscholen (met een aantal maatregelen) weer open mogen betekent volgens Van der Poel dat het demissionair kabinet inziet dat sport belangrijk is. "Sporten is plezierig als onderdeel van je vrijetijdsbesteding en misschien nog wel belangrijker is het gezondheidseffect."

Voor de ondernemers in de fitnessbranche is het bovendien hoog tijd dat ze weer open kunnen. "Er gaan percentages rond van 20 tot 30 procent van de leden die hebben opgezegd of niet hebben verlengd", zegt Van der Poel. Daarnaast hebben ondernemers kortingen gegeven om leden te behouden, dus de omzet is nog meer gedaald.

De plannen worden vanavond tijdens de coronapersconferentie officieel gepresenteerd. De versoepelingen zullen niet doorgaan als de coronasituatie dat niet toestaat. Het Outbreak Management Team heeft geadviseerd dat het aantal ziekenhuisopnames deze week 20 procent lager moet liggen dan vorige week, dat cijfer lag de laatste dagen tussen de 10 en 20 procent.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -