RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Centrum Veenendaal gaat flink op de schop

VEENENDAAL - Aankomende tijd zal het centrum van Veenendaal flink veranderen. Dit heeft de gemeente Veenendaal gisteravond besloten. Zo komt er een culturele tuin en worden fietspaden verlegd om fietsen aantrekkelijker te maken.

De transformatie van het gebied bestaat uit verschillende deelprojecten. Zo wordt het plein voor theater 'De Lampegiet' afgesloten voor verkeer, door middel van een paaltje dat omhoog en naar beneden kan. Voor de deur wordt het asfalt vervangen door ander soort verharding zoals klinkers en komen er plantenbakken en zitplaatsen.

Om fietsen in Veenendaal aantrekkelijker te maken wordt het huidige fietspad omgelegd en komen er nieuwere en overdekte fietsenstallingen in het centrum. Ook de parkeerplaats naast het theater wordt aangepakt. De 63 plaatsen worden groener, zo kan de parkeerplaats ook gebruikt worden voor kleinschalige evenementen.

Eerder kwam het terrein in opspraak vanwege de status van de fontein, die afgelopen jaren flink verpauperd was door nalatig onderhoud. Er was sprake van verplaatsing van de fontein, maar dat idee is van de baan. Nu is besloten deze definitief te verwijderen. Op die plek zal de Hortus Cultura komen, een zogenaamde cultuurtuin. Hoe de tuin er precies uitgaat zien, is nog niet zeker. Een ontwerp zal later volgen.

Wanneer de veranderingen precies plaatsvinden is nog niet duidelijk. Het plan zal eerst verder uitgewerkt worden. Daarnaast is de financiering nog niet rond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -