RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fors meer klachten over geluidsoverlast sinds corona: stijging van 70 procent in provincie


UTRECHT - Sinds de uitbraak van corona in ons land is er flink meer geklaagd over geluidsoverlast. Dat blijkt uit cijfers van de politie. In de periode tussen maart 2020 en februari 2021 kwamen bijna 187.000 herriemeldingen binnen, tegenover 120.000 in dezelfde periode het jaar ervoor. In de provincie Utrecht ging het om ruim 17.000 meldingen ten opzichte van ruim 10.000 in dezelfde periode ervoor.

Hoeveel werd er bij jou in de gemeente geklaagd? Bekijk het op onderstaande kaart:De landelijke cijfers betekenen een stijging van 50 procent van het aantal meldingen in coronatijd. In alle provincies en gemeenten in Nederland werd meer geklaagd over geluidsoverlast dan in het jaar ervoor. Ook is er in alle onderzochte maanden meer geklaagd dan dezelfde periode een jaar eerder.

Augustus had met een toename van ruim 70 procent veruit de hoogste piek, maar ook de eerste twee maanden van dit jaar lag het aantal meldingen bijna dubbel zo hoog dan het jaar ervoor, ziet LocalFocus.

Gemeente Utrecht in top 5
In provincie Noord-Holland steeg het aantal overlastmeldingen met ruim 80 procent het hardst. De luidruchtigste gemeente in coronatijd is gezien de meldingen Groningen, gevolgd door Den Helder, Zandvoort, Leiden en Utrecht.

De meldingen die toenamen betroffen vooral geluidshinder in het algemeen, zoals herrie van buren of mensen op straat. Overlast door evenementen en horeca daalde tijdens de coronatijd.

Bekijk het aantal meldingen per provincie ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar:Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -