RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Asielzoeker die kamergenoot in gezicht stak in Utrechts azc krijgt acht maanden celstraf

UTRECHT - De Algerijnse Amin D. is veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf. Hij viel in oktober vorig jaar zijn Marokkaanse kamergenoot in het asielzoekerscentrum aan de Haydnlaan in Utrecht in zijn slaap aan met een scherp voorwerp, met een litteken in zijn gezicht tot gevolg. Ook moet D. het slachtoffer 1250 euro betalen.

De twee hadden in de avond voorafgaand aan het steekincident slaande ruzie. Onduidelijk is wie die vechtpartij precies begon. Volgens de advocaat van D. was dat zijn Marokkaanse kamergenoot, en om die reden pleitte de verdediging voor vrijspraak. D. zou uit noodweer hebben gehandeld.

Volgens advocaat Kuster is het het woord van de verdachte tegen dat van de aangever. Een arts zou bovendien hebben vastgesteld dat de verwondingen van het slachtoffer oppervlakkig waren. Er zou ook geen bewijs zijn dat haar cliënt met kracht had gestoken op vitale plaatsen.

De rechtbank ging niet mee in het verhaal over noodweer, omdat het slachtoffer in zijn slaap werd aangevallen en D. om die reden zichzelf niet aan het verdedigen was.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog 30 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Volgens de officier van justitie heeft de Algerijn bewust de kans aanvaard dat de steken dodelijk konden zijn.

D. zit op dit moment al in de PI in Rotterdam. De tijd die hij daar in verzekering en voorlopige hechtenis heeft gezeten, worden op zijn gevangenisstraf in mindering gebracht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -