RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jaar gevangenisstraf voor man die brand stichtte in asielzoekerscentrum in Leersum

LEERSUM - Een man die in maart vorig jaar brand stichtte in het asielzoekerscentrum in Leersum, moet daarvoor een jaar de gevangenis in. De rechtbank vindt genoeg bewezen dat Bahadir N. uit Kazachstan met opzet een stapel beddengoed, kleding en papier op een matras in zijn kamer in brand stak.

De brand die op maandagavond 9 maart 2020 uitbrak, werd op tijd ontdekt door andere bewoners van het asielzoekerscentrum. Daardoor vielen er geen slachtoffers en bleef de schade beperkt. Maar de schrik was groot onder de driehonderd bewoners die het gebouw moesten verlaten.

Voor de politie was gelijk duidelijk dat de brand waarschijnlijk was aangestoken, maar de bewoner van de kamer was spoorloos. Hij werd ruim 4 maanden later aangehouden in een daklozenopvang in Arnhem.

De advocaat van N. verweet het Openbaar Ministerie tunnelvisie. Hij stelde dat het in ideale omstandigheden best mogelijk is dat een smeulende peuk door tocht kan oplaaien tot een groot vuur en vindt dat zulke alternatieve scenario's onvoldoende zijn onderzocht.

De rechtbank ging daar niet in mee. Voor de alternatieve scenario's van de advocaat zijn volgens de rechter geen bewijs. Bovendien is er volgens de rechter geen enkele reden om aan te nemen dat het onderzoek niet objectief is geweest.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -