RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Omstreden theehuis Lage Vuursche mag gebouwd worden

BAARN/LAGE VUURSCHE - Er lijkt toch echt een theehuis te komen op Landgoed Pijnenburg in Lage Vuursche. Ondanks het aanhoudende bezwaar van natuurclubs, stemde de Raad van State vandaag in met de bouwplannen van de landeigenaar, schrijft de Gooi- en Eemlander.

De Raad van State was eerder, in een zogenoemde tussenuitspraak, van mening dat de gemeente Baarn meer moest doen om de dassen op het landgoed te beschermen. Nu oordeelt de Raad van State dus dat de gemeente genoeg heeft gedaan voor de dieren.

De gemeenteraad stemde in 2016 al in met de plannen van de landgoedeigenaar. Daarin staat dat er een klimbos, uitkijktoren, evenemententerrein, dierenbegraafplaats en een theehuis met parkeerplaatsen komen. De eigenaar van Landgoed Pijnenburg wil met deze ontwikkelingen het onderhoud aan het landgoed bekostigen.

Verzet
De plannen voor het landgoed leiden al jaren tot veel verzet. Horecagelegenheden in Lage Vuursche vrezen voor de concurrentie en bewoners vrezen voor nog meer verkeersproblemen in het dorp. Natuurclubs waarschuwen dat de geplande ontwikkelingen de natuur in de omgeving zal aantasten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -