RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brabander krijgt 7 jaar cel voor brandstichtingen en bedreigingen in Zeist en Emmeloord

ZEIST - De Brabantse autohandelaar Martien van M. is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor het uitlokken van meerdere brandstichtingen bij woningen in Zeist en Emmeloord. Ook moet hij vijf bewoners in totaal ruim 27.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Twee mannen die de brandstichtingen voor Van M. uitvoerden en dreigbrieven bij de slachtoffers bezorgden, zijn veroordeeld tot drie en vijf jaar cel.

Niets was te gek
Door brandstichting en bedreiging wilde Van M. een groot bedrag terugkrijgen dat hij had uitgeleend aan een vastgoedman uit Emmeloord. Om die man extra onder druk te zetten werd ook brand gesticht bij het huis van zijn dochter aan de Nijenheim in Zeist. Een tweede poging had fataal kunnen aflopen als de zoon des huizes niet op tijd wakker was geworden. Ook zou Van M. het plan hebben gehad om de dochter te ontvoeren.

Lees ook: Bedreigingen en brandstichtingen bij huis in Zeist moesten vader van bewoonster dwingen tot betalen: OM eist 8 jaar cel

De officier van justitie eiste vorige maand acht jaar gevangenisstraf voor de autohandelaar uit Wijk en Aalburg. Volgens de aanklager had hij anderen opdracht gegeven om alles uit de kast te trekken om zijn geld terug te halen. Niets zou hem te gek zijn geweest. De rechtbank kwam tot een iets lagere straf, omdat het bewijs voor een aantal van de vele verdenkingen onvoldoende was.

De verdediging had voor vrijspraak van Van M. gepleit. Hij heeft twee weken de tijd om tegen het vonnis beroep aan te tekenen. Dat geldt ook voor het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -