RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Rouwendaal wint op EK ook de 10 kilometer

SOEST - Zwemster Sharon van Rouwendaal heeft donderdag op het EK in Boedapest ook haar titel op de 10 kilometer in het open water geprolongeerd. De 27-jarige zwemster uit Soest tikte na een lange eindsprint net iets eerder aan dan de Hongaarse Anna Olasz, die in de laatste ronde langszij was gekomen.

Op de olympische afstand zwom Van Rouwendaal in de derde van vijf rondes weg bij haar concurrentes. Ze bouwde een flinke voorsprong op, maar in de laatste ronde kwamen de andere zwemsters terug. In de eindsprint bleek Van Rouwendaal toch de sterkste.

De olympisch kampioene van Rio 2016 op de 10 kilometer prolongeerde woensdag al haar Europese titel op de 5 kilometer. Toen tikte Van Rouwendaal na een machtig optreden met ruime voorsprong aan.

Helemaal gesloopt
"Ik heb mezelf helemaal kapot gezwommen in deze race", zei Van Rouwendaal na haar zege op de 10 kilometer op het EK in Boedapest. "Maar ik ben heel erg blij. Geweldig om 2021 te beginnen met twee keer goud op het EK."

"Mijn armen waren echt kapot, maar ik had mijn benen nog over voor de laatste 100 meter." Zij aan zij met de Hongaarse Anna Olasz ging Van Rouwendaal op de finish af. "Ik zette aan, zij kwam weer terug en toen zette ik nog een keer aan. Dat was genoeg."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -