RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Saxofoonzusjes uit Oudewater zijn hit op Instagram: 'Dit instrument is gewoon stoer'

OUDEWATER - De 'Sax Sisters' noemen Danique (11) en Estelle (9) Scheffers zichzelf. De twee zussen uit Oudewater spelen hun lievelingsnummers op de saxofoon en maken daarmee furore op social media. Wat ze het liefst spelen? "Gewoon, een beetje nieuwe popliedjes uit de Top 40."

Moeder Claudia vindt alle aandacht leuk, maar soms ook wat dubbel. "Je wilt aan de ene kant je kinderen echt niet meegeven dat het leven afhangt van het aantal volgers dat je hebt, maar aan de andere kant is het wel weer een mooie stimulans. Als je graag op wilt treden en je wordt niet gezien, is dat ook niet echt motiverend."Niet dat ze zich over dat laatste zorgen hoeft te maken. De Scheffers-zusjes mochten gisteren optreden voor de koninklijke familie voor de campagne '50 dagen muziek' van de stichting Méér Muziek in de Klas, waarvan koningin Máxima erevoorzitter is.

Lees ook: Máxima op de bres voor muziekonderwijs, in Bilthoven geven ze het goede voorbeeld

Holland's Got Talent
En het is niet voor het eerst dat ze voor zo'n groot publiek optraden, vertelt Estelle. "Twee jaar geleden hebben we meegedaan met Holland's Got Talent, dus daar hadden we al een beetje ervaring mee. We kwamen helemaal niet ver, maar nu zijn we alweer twee jaar verder." Spannend vonden de zussen het dan ook helemaal niet, zeggen ze beiden beslist.

Uit een muzikaal gezin komen ze allerminst. "We wilden gewoon graag iets extra's doen en daarom zijn we hiermee begonnen. Ik speelde eerst blokfluit en daarna hoorn, Danique begon met blokfluit en daarna met klarinet", vertelt Estelle. "Uiteindelijk kwamen we samen op hetzelfde instrument", vult Danique aan.

En de reden van de keuze voor dit mooie blaasinstrument? "Gewoon, dat vonden we stoer!"Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -