RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Beroepschauffeurs leggen opnieuw werk neer in Nieuwegein voor meer loon

NIEUWEGEIN - Vrachtwagenchauffeurs gaan opnieuw staken voor een betere cao. De acties van vakbonden FNV en CNV vinden vanochtend plaats bij XPO Logistics in Nieuwegein en in Geldermalsen bij een distributiecentrum van Albert Heijn, maar aan de staking kunnen ook chauffeurs van andere bedrijven meedoen.

De beroepschauffeurs willen onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent en een gecombineerde verwarming en airco in hun vrachtwagen die ook werkt als de motor van de truck niet draait.

Onder de cao beroepsgoederenvervoer vallen internationaal vrachtvervoer, binnenlands vervoer, verhuizers, bestuurders van vuilniswagens, maar ook pakketbezorgers en zelfs bestuurders van kraanwagens. In totaal zijn dat ruim 150.000 mensen, waaronder 90.000 chauffeurs.

Meerdere stakingen
Eerder staakten chauffeurs ook al om een betere cao beroepsgoederenvervoer af te dwingen. Dat gebeurde onder meer bij distributiecentra van Albert Heijn en UPS en er was een landelijke stakingsdag met enkele honderden chauffeurs.

De staking van vandaag is wat de bonden betreft niet de laatste als de werkgevers niet toegeven. Er staan meerdere vergelijkbare acties gepland en de bereidheid om het werk neer te leggen groeit volgens FNV. De werkgevers vinden dat de bonden terug moeten keren naar de onderhandelingstafel en dat staken geen oplossing biedt voor het conflict.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -