RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Telefoondief opgepakt in Vinkeveen dankzij 'track & trace'-app op iPhone

VINKEVEEN/DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De politie heeft een zakkenroller opgepakt in Vinkeveen dankzij een traceerapp op een gestolen iPhone. De telefoon was kort daarvoor in een supermarkt in Driebergen gestolen.

De diefstal gebeurde gisterochtend rond 11.10 uur. De eigenaar van de smartphone merkte in de Albert Heijn dat haar telefoon weg was. De vrouw besloot de live locatie van haar telefoon te checken en zag dat haar iPhone op dat moment op de Zuilense Ring in Maarssen actief was.

Agenten gingen vervolgens op zoek naar de verdachte. "Uiteindelijk konden wij ons zoekveld verkleinen in Vinkeveen waar er maar één voertuig overbleef waar de mogelijke verdachte in zou zitten", schrijft de politie Stichtse Vecht op Facebook.

De zakkenroller probeerde zich nog te verschuilen op een oprit, maar die moeite bleek tevergeefs. "Bij de staande houding werd een pieptoon afgespeeld door de iPhone die te horen was in het voertuig." Agenten hebben de verdachte opgepakt voor heling en mogelijk ook zakkenrollerij. "Dit moet later uit het onderzoek duidelijk worden", aldus de politie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -