RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spookrijdende vrachtwagenchauffeur maakt brokken op Utrechtse Plompetorengracht

UTRECHT - In de binnenstad van Utrecht heeft een vrachtwagenchauffeur vanochtend brokken gemaakt op de Plompetorengracht. De bestuurder wilde tegen de richting in de eenrichtingsweg oprijden, maar raakte daarbij een geparkeerde auto.

Volgens een ooggetuige raakte de auto daardoor total loss. Ook werden door het ongeluk de paaltjes in de grond en het wegdek beschadigd. Een woordvoerder van de politie bevestigt het ongeluk en meldt dat de beginnende chauffeur juist goed voorbereid op weg was gegaan en de route had bestudeerd. Door een foutje ging het toch mis.

Opgeroepen agenten kwamen even een kijkje nemen, maar hebben de chauffeur niet beboet. "Hij was door het incident al genoeg gestraft", aldus de woordvoerder. De chauffeur heeft een schadeformulier ingevuld.

"Het wervengebied is te kwetsbaar voor (zwaar) verkeer en te smal om er te parkeren. Gelukkig is gemeente Utrecht nu wel in overleg met bewoners en ondernemers", schrijft Daan Westerink op Twitter.

Eerder werd daarom al besloten dat de Oudegracht, Nieuwegracht, Plompetorengracht en de Drift verboden worden voor vrachtwagens. Het ging namelijk al eens mis op de Nieuwegracht toen een veel te zware betonwagen de werfkelders beschadigde.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -