RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse organisatie durft festival Wildeburg niet aan: 'Te onzeker zonder duidelijkheid Garantiefonds'


AMERSFOORT - De Amersfoortse evenementenorganisatie Kultlab trekt de stekker uit de aankomende editie van het meerdaagse muziekfestival Wildeburg. Dat had in juli 12.000 bezoekers naar een natuurgebied in de Noordoostpolder moeten trekken maar de organisatie durft het niet aan. De toekomst zou te onzeker zijn, ook door het uitblijven van meer duidelijkheid vanuit de overheid over het Garantiefonds voor festivals.

Drie dagen lang bijna non-stop muziek, kunst en kamperen in een natuurgebied in de Noordoostpolder: met die formule groeide festival Wildeburg in vier edities uit tot een van de kroonjuwelen van evenementenorganisatie Kultlab in Amersfoort. Die zit verder ook achter festivals Into the Woods en Lepeltje Lepeltje.

Maar vandaag maakte de organisatie bekend dat het feest in juli niet doorgaat, deels omdat het Garantiefonds nog niet rond is. "We hebben lang gehoopt dat dit fonds ons de zekerheid kon geven om leveranciers, werknemers en artiesten vast te leggen en te werken aan de 2021 editie. Helaas blijft verdere uitwerking veel te lang op zich wachten."

De tekst gaat door onder de foto.

 Kultlab trekt de stekker uit deze editie van Wildeburg Kultlab trekt de stekker uit deze editie van Wildeburg | Foto: Twitter

Het garantiefonds van de overheid zou vorige week concreet zijn, en dat is nu weer uitgesteld. Het is lastig om dan een beslissing te nemen."
Jiska Roewen, Kultlab

Die onzekerheid is fnuikend, legt Jiska Roewen van Kultlab uit: "Er heerst nog zoveel onzekerheid over wat corona in de wereld gaat doen. Het Garantiefonds van de overheid zou vorige week concreet zijn, en dat is nu wťťr uitgesteld. Het is lastig om dan een beslissing te nemen. We kunnen wel alles organiseren maar wat houdt het in over een maand? Dat vonden we te risicovol."

Bij de Amersfoortse organisatie balen ze van de gang van zaken. Roewen: "Het is een beetje frustrerend. Er werd hoog van de toren geblazen maar we willen wel duidelijkheid." Het bedrijf richt zich nu op het uitbaten van een camping in Kraggenburg (Flevoland), hetzelfde gebied waar Wildeburg over twee maanden zou beginnen.

Wat betreft de Amersfoortse festivals Into the Wood en Lepeltje Lepeltje kijkt Kultlab de zaken nog even aan. Het eerste festival moet in september plaatsvinden. Roewen: "We zijn langzaam wat plannen aan het maken. Daar hebben we iets meer hoop dat het wel doorgaat." Bij Lepeltje Lepeltje is de situatie vergelijkbaar en speelt nog een factor mee: "Het is ook een beetje afhankelijk van of we dan een anderhalvemetersamenleving met tijdslots hebben. De charme daar is juist dat je gewoon een uurtje kan komen aanwaaien. Met tijdslots is dat weg."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -