RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse Heuvelrug: 'Besloten raadsvergadering werd toch niet afgeluisterd'

MAARN - Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat een besloten raadsvergadering van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in december vorig jaar is afgeluisterd. Dat meldt de gemeente. De bewuste vergadering van 3 december werd kort na aanvang nog stilgelegd omdat volgens Utrechtse Heuvelrug "de beslotenheid van de vergadering niet was gegarandeerd".

De bijeenkomst ging over de ontwikkeling van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Maarn. Deze zou in elk geval dorpshuis De Twee Marken en basisscholen De Meent en De Ladder moeten gaan omvatten. Over de MFA wordt al jaren gesproken. Oorspronkelijk zou het plan al in 2018/2019 gerealiseerd moeten zijn, maar verschillende verenigingen en inwoners kunnen zich niet vinden in de plannen van de gemeente.

Utrechtse Heuvelrug heeft door Hoffmann bedrijfsrecherche laten onderzoeken of de vergadering is afgeluisterd. "Uit het onderzoek is in het geheel niet gebleken dat onbevoegden hebben kunnen meeluisteren, of tijdens de vergadering geïnformeerd werden over wat besproken werd", laat Utrechtse Heuvelrug nu weten.

"Het idee dat dit wel zo was, bleek te berusten op een misverstand", voegt de gemeente daaraan toe. Hoe dat misverstand kon ontstaan, maakt de gemeente niet bekend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -