Weer aanhoudingen in onderzoek naar mensenhandel

© RTV Utrecht
UTRECHT - Onderzoek van de Utrechtse politie heeft opnieuw tot arrestaties geleid in een onderzoek naar mensenhandel en seksuele uitbuiting van Oost-Europese en Zuid-Amerikaanse vrouwen. Het gaat om twee Roemenen van 26 en 55 jaar uit.
Ze werden dinsdag in Amsterdam gearresteerd, zo meldt de politie. In hetzelfde onderzoek werden eerder als twee Roemeense mannen van 29 en 40 jaar aangehouden. Bij de aanhoudingen in verschillende woningen werden afgelopen dinsdag meerdere vrouwen uit Oost-Europa en Zuid-Amerika aangetroffen die mogelijk slachtoffer zijn van deze verdachten.
Er werden ook verschillende goederen in beslag genomen, die verder worden onderzocht. Bij het onderzoek naar het Roemeense netwerk werkt de Utrechtse politie samen met meerdere politie-eenheden, het OM, gemeenten en de Belastingdienst.
Op Nederlands verzoek hebben de Roemeense autoriteiten op 25 maart een 37-jarige Roemeense verdachte van mensenhandel aangehouden. Deze verdachte zit nog vast, zoals ook de twee verdachten die op dinsdag 2 maart al zijn aangehouden. De verdachten die dinsdag werden aangehouden, zijn heengezonden en in afwachting van een dagvaarding van de officier van justitie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.