RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Reconstructie van arrestatie Michael P. in zaak Anne Faber

DEN DOLDER/UTRECHT - In de zaak rond de dood van Anne Faber heeft de politie deze week een twee dagen durende reconstructie gehouden van de arrestatie van de dader, Michael P. De rechtbank Midden-Nederland heeft dit bevestigd na berichtgeving van RTL Nieuws.

P. liep tijdens zijn arrestatie een gebroken schouder op. Hij vindt dat hij te hard is aangepakt en heeft een zogeheten artikel 12-procedure aangespannen om vervolging af te dwingen van vijf leden van het arrestatieteam.

Anne Faber verdween in september 2017 tijdens een fietstocht in Utrecht. De verdwijning leidde tot een grootscheepse zoektocht. Nadat haar jas was gevonden, ontdekten specialisten daar een DNA-spoor op. Daarmee kwam de veroordeelde zedendelinquent P. als verdachte in beeld.

Hij zat op dat moment in een kliniek in Den Dolder het laatste deel van een straf uit, die hem was opgelegd voor een dubbele verkrachting van twee minderjarige meisjes in 2010.

Michael P. werd uiteindelijk aangehouden. Hij werd vorig jaar veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Die straf werd later door de Hoge Raad verlaagd met vier maanden, omdat er fouten waren gemaakt tijdens zijn aanhouding. P. was tijdens zijn hardhandige aanhouding ook bedreigd met de inzet van een politiehond en was niet op zijn zwijgrecht gewezen.

Volgens een woordvoerder van de rechtbank Midden-Nederland was de reconstructie van de arrestatie van P. achter gesloten deuren. Hij wil daarom niks zeggen over de plek waar de reconstructie gehouden is en of P. erbij aanwezig was.

Zijn advocaat Niels Dorrestein zegt tegen RTL Nieuws dat P. erbij was. "Mijn cliŽnt heeft nu in de praktijk laten zien wat er volgens hem is gebeurd. Wat hem betreft wordt met deze reconstructie duidelijk wie verantwoordelijk is voor zijn gebroken schouder."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -