RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal coronabesmettingen daalt verder

PROVINCIE UTRECHT - Het RIVM meldt dat tussen vrijdag- en zaterdagochtend 4520 nieuwe coronagevallen aan het licht zijn gekomen. Dat zijn er voor de zevende dag op rij minder dan het weekgemiddelde. Afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 5794 nieuwe coronagevallen per dag gemeld.

In onze provincie zijn het afgelopen etmaal 288 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Ook dat is veel minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, dat nu op 422 besmettingen per dag staat.

Weinig positieve testen waren er onder meer in Bunschoten (1), Eemnes (1), Montfoort (1) en Rhenen (2). Ook het relatief grote Amersfoort noteerde met 18 besmettingen weinig nieuwe besmettingen. Dat is daar de laagste score sinds 16 maart.Het aantal sterfgevallen in de provincie steeg met 2, in heel Nederland waren dat er 13. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want sterfgevallen door corona worden soms pas na een tijdje doorgegeven.

Zeven provinciegenoten werden in het ziekenhuis opgenomen. In heel Nederland behandelen ziekenhuizen nu 2183 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronaviruswordt veroorzaakt. Dat is het laagste aantal sinds 21 maart. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde met 18 naar 710.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -