RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

26-jarige Woudenberger mishandelt agent bij pro-Palestina demonstratie Den Haag

WOUDENBERG - Een 26-jarige man uit Woudenberg is aangehouden bij een pro-Palestina demonstratie in Den Haag. De man sloeg een agent in het gezicht en gebruikte een taser. Er zijn nog vijf andere mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging, zij gooiden stenen naar de politie.

Bij de arrestatie van de Woudenberger is pepperspray gebruikt. De verdachte raakte slaags met de politie nadat hij een discussie begon met demonstranten en de politie hem daarop aansprak. De agent raakte gewond door de klap en doet aangifte.

Honderden mensen kwamen in Den Haag samen om te protesteren. De grootste groep was op het Malieveld, zo'n 500 mensen. Onder andere Tunahan Kuzu van DENK hield een toespraak. Het leek allemaal rustig te verlopen, tot het einde van de demonstratie. De politie wilde voorkomen dat de demonstranten het centrum van de stad ingingen en riep daarbij hulp in van de Mobiele Eenheid.

Gisteren ook arrestanten in Utrecht
Ook in Utrecht liep gisteren een pro-Palestina demonstratie uit de hand. Het was te druk op het Jaarbeursplein waardoor de coronaregels niet nageleefd werden en de gemeente in overleg met de driehoek besloot de demonstratie te beëindigen. Naar die oproep werd onvoldoende geluisterd, waardoor de politie moest ingrijpen. Uiteindelijk werden ruim honderd mensen gearresteerd.

Lees ook: Burgemeester Dijksma: 'Demonstranten kregen ruim de tijd om vrijwillig te vertrekken'

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen laaide de afgelopen weken op. Dat gebeurde na de dreigende uitzetting van gezinnen in een Arabische wijk in Oost-Jeruzalem. Over en weer worden aanvallen uitgevoerd, aan beide kanten vallen slachtoffers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -