RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronabesmettingen onder weekgemiddelde en ook ziekenhuisopnames dalen fors: versoepelingen zo goed als zeker

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal mensen dat de afgelopen 24 uur positief is getest op corona, is in onze provincie weer iets gestegen. In totaal gaat het om 337 mensen. Dat is nog wel altijd lager dan het weekgemiddelde van 400.

Ook gaat het de goede kant op met de ziekenhuisopnames. De afgelopen 24 uur werd niemand in de Utrechtse ziekenhuizen opgenomen en waren er ook geen sterfgevallen te betreuren.Landelijk is het aantal coronapatiŽnten dat op de intensive care ligt weer lager dan een dag eerder. Er liggen op de ic's nu 686 coronapatiŽnten. Zaterdag waren dat er 24 meer: 710. Het is de elfde achtereenvolgende dag waarop het aantal ic-patiŽnten met corona daalt.

Het aantal opgenomen coronapatiŽnten op de verpleegafdelingen is 1466, 7 minder dan zaterdag (1473), volgens cijfers van het Landelijk CoŲrdinatiecentrum PatiŽnten Spreiding (LCPS).

Ziekenhuizen behandelen nu 2152 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Zaterdag was dat totaal 2183.

Versoepelingen komen eraan
Tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag maakte het demissionair kabinet bekend dat er vanaf woensdag versoepeld kan worden. Zo gaan onder meer sportscholen weer open, mogen terrassen tot 20.00 uur openblijven en mogen de dierentuinen en openluchtmusea weer worden bezocht.

Voorwaarde was wel dat het aantal ziekenhuisopnamen genoeg gedaald zou zijn. Het heeft er alle schijn van dat de versoepelingen door kunnen gaan. Morgen wordt daar een definitief besluit over genomen, maar het moet gek lopen als de zogenoemde 'pauzeknop' nog ingedrukt gaat worden.

Nieuwe vaccinatiegroep
Ook hebben de GGD's vandaag bekendgemaakt dat er weer een nieuwe groep aan de beurt is voor een coronavaccinatie. Het gaat om mensen die zijn geboren in 1963 en 1964, dat zijn er ongeveer 450.000 mensen. Zij krijgen het BioNTech/Pfizer- of Moderna-vaccin.

Vanaf dinsdag krijgen zij de uitnodigingsbrief voor een coronavaccinatie op de mat, maar vanaf zondag kan al online een afspraak worden gemaakt via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Volgens het RIVM kunnen mensen een dubbele uitnodiging ontvangen. Zij worden nu op basis van hun geboortejaar uitgenodigd, maar zijn soms al eerder via een andere route uitgenodigd. Bijvoorbeeld omdat ze werken in de zorg. Wie al gevaccineerd is, kan de tweede uitnodiging als niet verzonden beschouwen, stelt het RIVM.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -