FC Utrecht met zesde plek en gelijkspel tegen PSV richting play-offs

UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag het seizoen in de eredivisie afgesloten met een gelijkspel. In Stadion Galgenwaard kwamen de Utrechters tegen PSV nog op een 1-0 voorsprong, maar het duel eindigde in 1-1.
37' Sander van de Streek (1-0)
50' Marco van Ginkel (1-1)

Ranglijst

FC Utrecht sluit het seizoen in de eredivisie af met een zesde plek. De ploeg van René Hake heeft in 34 duels 53 punten bemachtigd. Nummer vijf Feyenoord heeft 59 punten, nummer zeven FC Groningen 50.
Dit seizoen won FC Utrecht dertien keer en daarnaast werd zeven keer verloren. Er werd veertien keer gelijkspeeld. Dit is het vaakst van alle clubs in de eredivisie. Veertien keer gelijkspelen is voor FC Utrecht geen record. In het seizoen 1991/1992 speelde het vijftien keer gelijk.
Komende woensdag speelt FC Utrecht in de halve finale van de play-offs in Stadion Galgenwaard tegen FC Groningen. De andere halve finale gaat tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam. De winnaars uit de halve finales spelen op zaterdag 22 mei de finale. De winnaar daarvan krijgt het ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

Op de counter

Al vrij snel was het spelbeeld duidelijk in Stadion Galgenwaard. PSV had de bal en FC Utrecht loerde op de counter. Kansjes waren er voor beide ploegen in het eerste kwartier.
De eerste grote kans was voor PSV-er Eren Zahavi. Na 22 minuten voetballen kon hij vanaf zo'n tien meter op doel schieten. Sluitpost Eric Oehlschlägel kon maar net redden.
Met nog acht minuten te gaan in de eerste helft kwam FC Utrecht op voorsprong. Na een goede vrije trap van Simon Gustafson kopte Sander van de Streek de 1-0 binnen. Het was voor de topscorer van FC Utrecht zijn elfde treffer van het seizoen.

PSV scherper

De bezoekers uit Eindhoven kwamen een stuk scherper uit de kleedkamer dan de Utrechtse thuisploeg. Dat zorgde in de 50e minuut voor de 1-1. Marco van Ginkel kon de bal binnenschuiven.
Na een uur spelen voerde Hake met het oog op de play-offs een aantal wissels door. Sterkhouders Janssen, Warmerdam en Van de Streek werden vervangen door Dalmau, Bergström en Van der Maarel. Ook Kerk werd even later gewisseld voor Sylla.
Echt grote kansen werden aan beide kansen niet meer genoteerd waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.