RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Winkeliers maken zich zorgen om schulden: 'Nog twee jaar voor ik alles heb terugbetaald'


PROVINCIE UTRECHT - De winkels zijn alweer twee weken open en de kassa rinkelt weer, toch maken ondernemers zich zorgen. De omzet die zij nu draaien, zal grotendeels worden gebruikt om schulden af te betalen. De afgelopen anderhalf jaar hebben winkeliers bijvoorbeeld belastinguitstel gekregen of uitstel van de huur maar dat moet allemaal een keer worden betaald. Brancheorganisatie INretail uit Zeist maakt zich grote zorgen en vindt dat de overheid extra steun moet bieden.

Winkeliers maken zich zorgen om schulden: 'Nog twee jaar voor ik alles heb terugbetaald'


Thomas Oeben is blij met de oproep van INretail. "Het duurt nog wel twee jaar voordat ik alles heb terugbetaald', vertelt hij. Oeben heeft een kledingzaak in Utrecht en maakt zich zorgen over de toekomst. Als hij geen extra steun krijgt, betekent het dat hij niet kan investeren in zijn bedrijf. "Om in de pas te blijven moet je investeringen doen. Het gaat om de nieuwe collectie, het pand of misschien wel de online marketing", zegt Oeben. "Als alles nu twee jaar stil blijft staan, dan gaat het niet goedkomen."

De winkelier is tijdens de coronacrisis creatief te werk gegaan om overeind te blijven. Hij heeft zijn klantenkring actief benaderd, is bij klanten thuis geweest en heeft boxen samengesteld voor vaste klanten. De verrassingsboxen waren gevuld met kleding die hij zelf uitkoos en die hij vervolgens naar zijn klanten opstuurde. "Het is mooi om dat vertrouwen te krijgen."

Kwijtschelding
Om te voorkomen dat bedrijven alsnog omvallen na de coronacrisis wil INretail dat de overheid winkeliers extra ondersteunt. "Het belangrijkste voor de schulden is dat er afspraken worden gemaakt met de Belastingdienst. Dus een stuk kwijtschelding of in ieder geval een hele lange termijn om terug te betalen", zegt Jeroen van Dijken namens INretail. Oeben hoopt op extra steun maar is op dit moment vooral blij dat hij weer klanten kan ontvangen en dankbaar voor de vaste klanten die hem door de coronacrisis heen hebben geholpen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -