RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dode man pas na zeven weken gevonden in IJsselsteinse flat, buren radeloos door ongedierte en stank


IJSSELSTEIN - Het lichaam van een overleden man heeft ongeveer zeven weken in zijn IJsselsteinse woning gelegen voordat het werd gevonden. Toen zijn onderburen aan het Denemarkenplein in IJsselstein last kregen van ongedierte en nare geurtjes, trokken ze aan de bel.

 Vliegen op de lamellen. Daaronder de woning van Sylvia Hoskam. Vliegen op de lamellen. Daaronder de woning van Sylvia Hoskam. | Foto: RTV Utrecht

"We hoorden de bovenbuurman al een tijdje niet meer", vertelt Sylvia Hoskam. "Ik heb uiteindelijk een langsrijdende agent aangesproken. Die heeft een slotenspecialist laten komen. Toen hij weer beneden kwam, vertelde hij dat het foute boel was. Ze denken dat de buurman al bijna twee maanden dood was."

Stank
In het huis van Sylvia stinkt het enorm. "Ook kregen we twee weken geleden last van heel veel maden en vliegen in onze woning. En het vocht wat in onze muur is getrokken is lijkvocht. Het komt via de verwarmingsbuis naar beneden."

Ik heb hier zoveel stress van, ik weet niet wat ik nu moet doen"
Onderbuurvrouw Sylvia

Wanneer Sylvia en haar twee volwassen kinderen erachter komen wat er aan de hand is, gaan ze rigoureus aan de slag. De vloer, die opkrult van het vocht, wordt uit de woning gesloopt en de bank vol met maden staat nu buiten in de regen. "Het moest er gewoon uit. Het is zo vies. Ik moest ook steeds denken aan mijn eigen ouders. Toen ik dertien jaar oud was heb ik het lichaam van mijn overleden vader aangetroffen."

Sylvia en haar kinderen wonen inmiddels al bijna een week op een betonnen vloer. De vlekken op de muren zijn er nog en de vliegen zijn ook weer terug. Daarnaast heeft Sylvia niet genoeg geld om een nieuwe vloer en bank aan te schaffen. "Ik heb hier zoveel stress van", vertelt ze huilend. "Ik weet niet wat ik nu moet doen. Van de woningbouw moet ik een afspraak maken met een schoonmaakbedrijf. Maar mijn bewindvoerder zegt dat ik dat helemaal niet kan betalen."

 De woning van Sylvia. De woning van Sylvia. | Foto: RTV Utrecht

Woningbouwcorporatie
Tussen de vondst van de overleden man en de start van de schoonmaak van zijn flat zat zes dagen. Volgens woningbouwcorporatie Provides komt dat omdat je niet zomaar een woning binnen mag treden. "Eerst moet je de familie van de overledene benaderen. Dat heeft even geduurd," vertelt een medewerker. "Maar de woning is afgelopen vrijdag schoongemaakt door een gespecialiseerd bedrijf. Ik ga er vanuit dat het zo goed is."

 Vliegen bij het raam van de overleden man. Vliegen bij het raam van de overleden man. | Foto: RTV Utrecht

RTV Utrecht is niet in de woning geweest, maar vanaf de buitenkant zie je dat het nog vol met vliegen zit. Dezelfde dikke bromvliegen die ook bij Sylvia door de woonkamer vliegen.

Provides hoopt dat de familie Hoskam snel het gespecialiseerde schoonmaakbedrijf benadert om de boel schoon laten maken. De kosten kan de familie waarschijnlijk via de verzekering verhalen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -