Hidde (11) ontwerpt koffiemachine en krijgt brief van Philips: 'Hiermee kan iedereen latte-art maken'

VLEUTEN - De 11-jarige Hidde van Gend uit Kockengen ontving onlangs een wel heel bijzondere brief op de deurmat. Hans de Jong, directeur van Philips Nederland, nodigde hem uit om een dag mee te lopen bij het onderzoeksbureau in Drachten. "Ik vond het wel heel bijzonder toen ik dat las", vertelt Hidde.
Hidde van Gend
Hidde van Gend © RTV Utrecht / Milo Hornstra
De aanleiding voor de uitnodiging was zijn ontwerp van een nieuw soort koffiezetapparaat. "Er zit een soort malletje in de vorm van een hartje in het apparaat en daar komt dan melk uit. Zo kan iedereen latte-art maken."
Tekst gaat verder na de video.
Hidde (11) ontwierp zijn eigen koffiemachine en kreeg een uitnodiging van Philips.

Een innovatieve ingeving

Hoewel Hidde zelf nooit koffie drinkt, kwam hij toch op dit idee. "Ik had Klokhuis gekeken dat over de kunst van koffie ging en precies daarna zag ik een reclame van Philips. Toen kwam ik op het idee en ben ik deze uitvinding gaan tekenen", zegt Hidde.
De eerste schets van Hidde
De eerste schets van Hidde © Hidde van Gend
De actie van Hidde is in lijn met zijn droomberoep: uitvinder. "Soms vind ik dingen uit waarvan ik dan denk: als dat de markt op gaat, wordt het misschien wel een grote hit. Net zoals dit koffiezetapparaat."

Nieuwsgierig aagje

Het is niet de eerste keer dat de 11-jarige jongen de stoute schoenen aantrekt. Zo vertelt de zus van Hidde: "Hij heeft eerder ook een bericht naar Picnic gestuurd om een dag mee te lopen en hij heeft de Albert Heijn gemaild dat ze naast een actie met voetbalplaatjes ook een actie met rugbyplaatjes moeten houden."
Hoewel het ontwerp van het koffiezetapparaat waarschijnlijk niet de wereld over zal gaan (te duur volgens Philips), heeft hij nog genoeg ideeën om het gat in de markt te vinden. "Maar volgende keer zal het niet te maken hebben met koffie" zegt Hidde met een lach op het gezicht. "Dan wil ik iets maken wat ik zelf ook lekker vind."
De brief van Philips maakte indruk op Hidde
De brief van Philips maakte indruk op Hidde © RTV Utrecht / Milo Hornstra

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.