RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse studenten de straat op tegen leenstelsel

UTRECHT - Utrechtse studenten voeren vandaag actie tegen het leenstelsel. De studenten pleiten voor een schuldenvrije basisbeurs en compensatie voor de jaren dat de studenten hebben moeten lenen. De actie maakt deel uit van de #NietMijnSchuld-campagne, een samenwerking van verschillende studentenvakbonden.

De demonstratie van de Utrechtse studenten vormt, samen met een protestmars in Groningen en een straatactie in Wageningen, de aftrap van een reeks protestacties door studentensteden in het hele land. Woensdag vervolgen ze de studenten hun tocht met een mars in Amsterdam. Donderdag overhandigen ze een verklaring aan het bestuur van Hogeschool Windesheim in Zwolle en hangen ze spandoeken op in Amsterdam. Vrijdag sluiten ze af in Nijmegen en Leiden.

Vakbond FNV Young & United en de Landelijke Studentenvakbond, initiatiefnemers van de protestacties, noemen het leenstelsel "een grote vergissing". "Daar zijn bijna alle politieke partijen het wel over eens. Maar helaas betekent dat niet dat het voor de toekomst wel goed geregeld wordt."

De organisatie heeft er alle vertrouwen in dat alle protesten net als bij eerdere acties in Utrecht coronaproof kunnen plaatsvinden, zegt LSVb-vicevoorzitter Freya Chiappino tegen Erasmus Magazine. "We leggen bijvoorbeeld hoepels op de grond waar studenten in kunnen staan. We hebben in maart met tweehonderd man gedemonstreerd en dat ging goed."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -