RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Yvonne van Mastrigt waarnemend burgemeester Woudenberg

WOUDENBERG - Yvonne van Mastrigt wordt waarnemend burgemeester in Woudenberg. Ze neemt op 1 juni de ambtsketen over nadat Titia Cnossen haar vertrek heeft aangekondigd.

Cnossen wil verhuizen en meer tijd aan haar kleinkinderen besteden. Daarom verlaat ze Woudenberg, waar ze negen jaar burgemeester was. Commissaris van de Koning Hans Oosters heeft Van Mastrigt aangewezen als haar voorlopige opvolger. Hij voerde vooraf overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad.

De gemeenteraad stelt op 21 juni een profielschets vast voor de nieuwe burgemeester. De verwachting is dat het ongeveer een half jaar duurt voor een vaste opvolger voor Cnossen kan worden beëdigd. Volgens de provincie Utrecht is dat vroeg genoeg voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Van Mastrigt (PvdA, 55) was al vaker waarnemend burgemeester. In 2018 nam ze de taken over van de terminaal zieke burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht. Tot begin dit jaar was ze waarnemer in Stadskanaal. Ook was ze gedeputeerde in Groningen en burgemeester van enkele Groningse gemeenten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -