RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Medewerkers Stadsschouwburg doen vrijwilligerswerk op basisscholen


UTRECHT - Groep zeven van basisschool De Koekoek in Utrecht krijgt muziekles maar niet van échte docenten. Vandaag krijgen de leerlingen les van Adam Thomassen, een medewerker van de Stadsschouwburg. Hij is werkzaam als horecamedewerker, publieksbegeleider en zaalwacht in de schouwburg maar sinds de coronacrisis ligt alles stil. Daarom doet hij samen met een aantal collega's vrijwilligerswerk op verschillende scholen.

Medewerkers Stadsschouwburg doen vrijwilligerswerk op basisscholen


Adam heeft een aantal jaar de pabo gevolgd en een paar jaar aan het conservatorium gestudeerd dus voor hem was het een logische stap om muzieklessen te geven. "Ik kon betaald thuiszitten maar dan zie je iedereen die in de zorg en het onderwijs de benen uit z'n lijf rennen. Toen kwam het initiatief vanuit de Stadsschouwburg om ons in te zetten in het basisonderwijs dus toen dacht ik: kom maar op", zegt Adam.

De kinderen zijn erg enthousiast over zijn lessen. "Ik heb heel veel geleerd en ik vind het heel leuk dat hij dit in zijn vrije tijd wil doen", zegt Eva. Haar klasgenootje Biene vindt de lessen ook erg leuk: "Ik vind het leuk dat hij ons zelf dingen laat doen. Hij geeft ons een opdracht en dat mogen we dan helemaal zelf doen, hij geeft alleen tussendoor wat aanwijzingen."

Gemeenschapsgeld
Het project is bedacht door schouwburgdirecteur Lucia Claus. Zij had contact met de directeur van scholenkoepel SPO en waar de werknemers van de basisschool er steeds meer werk bij kregen door corona, was er in de schouwburg niks te doen. Zo ontstond er een samenwerking. "Ik ben me ervan bewust dat we als schouwburg werken met gemeenschapsgeld. Het is goed om dat terug te laten komen in de samenleving", zegt schouwburgdirecteur Lucia Claus.

 Adam Thomassen geeft muziekles op basisschool De Koekoek Adam Thomassen geeft muziekles op basisschool De Koekoek | Foto: RTV Utrecht

Nu de activiteiten in de schouwburg langzaam weer opstarten, heeft Adam opeens een volle agenda. Hij maakt deze reeks lessen af maar gaat daarna terug naar zijn reguliere werk. "Ik begrijp natuurlijk ook dat hij gewoon werk heeft, maar het is wel jammer", zeg Eva.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -