RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Klachtenteller eindexamens na tweede dag op ruim 60.000


UTRECHT - Op de tweede dag van de eindexamens zijn er op het kantoor van LAKS in Utrecht 60.000 klachten binnengekomen. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van de eerste dag.

Veel klachten gingen over het havo-examen geschiedenis. Het ging om bijna 8500 meldingen. Enkele onderwerpen in het examen waar dieper op werd ingegaan, weken af van andere jaren. Daardoor konden leerlingen minder goed oefenen met oudere examens van voorgaande jaren.

Het eindexamen Engels op de havo was goed voor zo'n 4000 klachten. Sommige leerlingen gaven aan dat ze het als een tekort voelden dat er minder fysiek onderwijs is geweest door corona. Daardoor vonden zij dat het examen moeilijker te maken was.

 Minister Arie Slob van Onderwijs kwam vanmiddag een kijkje nemen bij de klachtenlijn van LAKS in Utrecht. Minister Arie Slob van Onderwijs kwam vanmiddag een kijkje nemen bij de klachtenlijn van LAKS in Utrecht. | Foto: ANP

Bezoek minister
Minister Slob van Onderwijs kwam vanmiddag een kijkje nemen bij de klachtenlijn van LAKS. Hij nam gedurende een uur zelf de telefoon op. "Zo'n vijf of zes klachten heeft hij aangehoord", aldus een woordvoerster. "Gelukkig kreeg hij geen boze kandidaten aan de lijn die hun kans schoon zagen om met de minister aan de lijn al te veel te zeuren. Hij deed het leuk met af en toe een grapje tussendoor."

Andere examens die dinsdag werden afgenomen waren Nederlands en wiskunde op het vmbo en Frans op de havo.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -