RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ernstig scooterongeluk Westbroek kost ook jongen (16) het leven

WESTBROEK/MAARTENSDIJK - De 16-jarige jongen die anderhalve week geleden in Westbroek zwaargewond raakte bij een scooterongeluk, is overleden. Vorige week overleed zijn vriend van 18 jaar met wie hij samen op de scooter zat.

De twee jongens uit Maartensdijk reden in de nacht van 8 op 9 mei over de Dr. Welfferweg richting Westbroek. Rond 4.00 uur raakte de scooter door nog onbekende oorzaak van de weg en belandde in een greppel. De jongens raakten ernstig gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. De politie deed een getuigenoproep, omdat de toedracht van het ongeluk niet bekend is.

Vorige week overleed de 18-jarige Tim. Zijn vriend Sven is vanmorgen vroeg overleden, schijft de familie op sociale media. "Keihard gevochten en gestreden maar zijn wedstrijd verloren. Rust zacht lieve Sven en maak er een feestje van samen met Tim. Love you to the moon and back."

Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt, waar Maartensdijk en Westbroek onder vallen, heeft via Twitter gereageerd op het overlijden van Tim. "De grootste nachtmerrie van elke ouder. Je kind moeten verliezen", schrijft hij. "Mijn diepste medeleven gaat uit naar familie en vrienden. Inwoners zijn geraakt door dit verkeersdrama dat nu ook een tweede slachtoffer heeft veroorzaakt."

Stille tocht
Voor de twee omgekomen jongens wordt vanavond een stille tocht gehouden. De gemeente laat weten dat daarom de Dr. Welfferweg in Westbroek tussen 19.45 en 21.45 uur in beide richtingen dicht is. De politie is erbij en zal het verkeer wijzen op een alternatieve route.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -