In coronajaar 2020 veel minder Utrechters beboet om wildplassen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Vorig jaar zijn er in onze provincie beduidend minder wildplassers op de bon geslingerd. Twee jaar geleden schreef de politie nog bijna 1500 boetes uit. In 2020 waren dat er 'slechts' 605, blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).
Hoe weinig het er echt waren, blijkt ook als je verder terugkijkt in de tijd. Ook in de afgelopen vijf jaar werden er jaarlijks niet zo weinig bekeuringen uitgedeeld voor plassen op straat als vorig jaar.
Volgens de politie is het 'heel aannemelijk' dat het aantal boetes is gedaald doordat de (nacht)horeca vorig jaar lang gesloten was. Overlast door wildplassers wordt volgens de politie namelijk vooral door uitgaanspubliek veroorzaakt.
In Utrecht werden vorig jaar verreweg de meeste boetes (415) voor wildplassen uitgedeeld. Amersfoort komt met 112 bekeuringen op de tweede plaats.
In sommige gemeentes zijn vorig helemaal geen wildplassers door de politie bekeurd. Het gaat om Lopik, Montfoort, Rhenen, Renswoude, Bunnik, Eemnes en Leusden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.