RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sfeer in Galgenwaard bij FC Utrecht weer snel als vanouds: 'Goede wedstrijd, pik!'


UTRECHT - Een voetbalwedstrijd mt publiek in het eigen stadion: een uur voor de wedstrijd van FC Utrecht tegen Groningen lijken de fans van de thuisploeg het nog niet te kunnen geloven. Maar hoewel de avond schuchter begint, wordt de sfeer steeds vertrouwder als de aftrap dichterbij komt. En als de stadionspeaker dan omroept "Je mag je laten horen. Je met je laten horen!" schreeuwen 3000 man, als vanouds, de longen uit het lijf.

De sfeer in de Galgenwaard bij FC Utrecht-Groningen


Voor de wedstrijd druppelen de fans met een kaartje rustig de Galgenwaard binnen. Vanavond wordt daar de wedstrijd van FC Utrecht tegen Groningen gespeeld. Dit is de halve finale van de play-offs voor een Europees ticket. De winnaar neemt het zaterdag op tegen de winnaar van de wedstrijd Feyenoord-Sparta.

Lees ook: FC Utrecht verslaat FC Groningen in halve finale play-offs

Er staat dus wat op het spel woensdagavond. Maar daar is vooraf onder de supporters weinig van te merken. Rustig schuifelen mensen het stadion binnen waar ze al maandenlang niet geweest zijn. Voorzichtig groeten oude vrienden elkaar op de tribune. "Goeie wedstrijd, pik", zegt iemand tegen een vriend. Er zijn veel lachende gezichten. Af en toe klinkt er wat gejuich dat verwaait in de wind.

Als je hier dan weer staat met 3000 man die klinken als 15.000 man. Dan is het echt weer thuiskomen!"
Anonieme FC Utrechtsupporter

De sfeer is goed. En supporter vat zijn emoties samen: "Ik heb dit zo enorm gemist. De laatste thuiswedstrijd was zo lang geleden en sindsdien heb ik alles op de buis gekeken. Als je hier dan weer staat met 3000 man die klinken als 15.000 man. Dan is het echt weer thuiskomen!"

Coronamaatregelen
Maar helemaal als vanouds is het niet. Zo moest iedereen zich vooraf laten testen. FC Utrecht-fan Richard de Groot had het er graag voor over: "Het was maar een testje in n neusgat, dus ik heb niks te klagen, nee." En de beloning is volgens hem groot. "Als je zo dichtbij Europees voetbal bent en je mag er ook nog bij zijn dan is dat hartstikke mooi. Ik had het ook niet meer verwacht vorige week dus ik was heel blij toen ik die mail kreeg dat ik erbij mocht zijn."

Ook in het stadion is te zien dat er nog een pandemie is. Zo moeten de maximaal 3000 bezoekers afstand houden en zoveel mogelijk op hun plek blijven zitten. Dat lukt trouwens aardig. Alleen de harde kern van de Bunnikside kruipt wat dichterbij elkaar.

Klein voordeel: bier op bezorging
En eerlijk is eerlijk: er zitten ook voordelen aan de coronamaatregelen. Want daardoor mochten er geen fans van Groningen naar Utrecht reizen. En onze sfeerverslaggever laat nog een pluspunt optekenen: in het anderhalve meterstadion lopen er jongens en meisjes met een rugzak vol bier rond. Die komen naar de toeschouwers toe om zo wandelingen naar de bar te voorkomen. De bierbezorgers zijn populair: veel mensen maken er gebruik van.

De tekst gaat door onder de foto.

 Fans zwaaien met vlaggen bij terugkeer in Galgenwaard Fans zwaaien met vlaggen bij terugkeer in Galgenwaard | Foto: RTV Utrecht

"UUUUUUUUUUUUU"
Misschien dat het daarom steeds gezelliger wordt als de aftrap nadert. Het publiek zwaait met de rood/witte-vlaggen die werden uitgedeeld bij de ingang. Een ontastbare spanning neemt het stadion over.

En dan barst het los als de stadionspeaker het publiek nog even opjut. Drieduizend man schreeuwen: "UUUUUUUUU". Eye of the Tiger van Survivor galmt loeihard door het stadion. De spelers van FC Utrecht lopen het veld op. En alles is weer even als vanouds. Voetbal is terug. En iedereen weet: het wordt een goede wedstrijd, pik.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -