Honderden mensen bij stille tocht voor slachtoffer dodelijk ongeluk Westbroek

© Koen Laureij
WESTBROEK - Zo'n vijfhonderd tot zeshonderd mensen hebben vanavond meegelopen in een stille tocht in Westbroek voor de bij een ongeluk overleden Sven. Eerder was er ook al een stille tocht voor zijn vriend Tim. De twee jongeren kwamen om het leven door een ongeluk met een scooter.
Er kwamen zoveel mensen op de stille tocht af dat de bijeenkomst werd verlengd tot 22.30 uur. Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt was bij de stille tocht: "Er was een enorm grote opkomst. Ik denk zeker rond de vijf à zeshonderd mensen. Waaronder veel jongeren. Het is heel verdrietig."
De tekst gaat door onder de foto.
Bij de stille tocht waren veel vrienden van Tim en Sven
Bij de stille tocht waren veel vrienden van Tim en Sven © Koen Laureij
De twee jongens uit Maartensdijk reden in de nacht van 8 mei over de Dr. Welfferweg richting Westbroek. Rond 4.00 uur raakte de scooter van de weg en belandde die in een greppel. Tim en Sven raakten gewond. Tim overleed vorige week op 18-jarige leeftijd. Vanochtend bezweek zijn vriend Sven aan zijn verwondingen.
Morgen is de uitvaart van Tim. Daar zal een erehaag worden gevormd waarvoor enkele wegen tijdelijk zullen worden afgesloten. Volgende week is de begrafenisceremonie van Sven.
De stille tocht trok honderden mensen
De stille tocht trok honderden mensen © Koen Laureij
Bloemen en foto's bij stille tocht voor Sven
Bloemen en foto's bij stille tocht voor Sven © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.