RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inwoners Maartensdijk bewijzen Tim (18) laatste eer na scooterongeluk


WESTBROEK - Omhelzingen, bloemen en natuurlijk tranen. Maartensdijk is in rouw na het overlijden van de vrienden Tim (18) en Sven (16) na een vreselijk scooterongeluk in de nacht van 8 op 9 mei. Vandaag was de uitvaart van Tim. Langs de dorpsstraat werd een erehaag gevormd.

Maartensdijk rouwt om omgekomen jongeren


Tussen de honderden mensen aan de kant staat ook de oude basisschoolleraar van Tim. "Om Tim toch te eren", vertelt Michel van den Berg. "Ik heb hem een jaar in de klas gehad. Iedereen op school kende hem wel door zijn humor, door zijn energieke karakter en omdat hij graag dingen wilde ontdekken."

Ongeval
Het is een turbulente periode in het dorp. De vrienden Tim en Sven uit Maartensdijk raakten in de nacht van 8 op 9 mei ernstig gewond op de Dr. Welfferweg bij Westbroek. Volgens de politie waren de jongens rond 04.00 uur met hun scooter van de weg geraakt en in een greppel terechtgekomen.

Vorige week dinsdag meldde de politie dat de 18 jarige Tim was overleden. Zijn vriend Sven overleed een week later. Gisterochtend schreef zijn familie op sociale media: "Keihard gevochten en gestreden maar zijn wedstrijd verloren. Rust zacht lieve Sven en maak er een feestje van samen met Tim. Love you to the moon and back."

 Inwoners Maartensdijk bewijzen Tim (18) laatste eer Inwoners Maartensdijk bewijzen Tim (18) laatste eer | Foto: RTV Utrecht

Dat het dorp nu twee jonge inwoners moet missen, hakt er in. "Ik kende ze gewoon goed, je snapt wel...." zegt een omstander aan de dorpsweg. De mensen in de erehaag willen weinig woorden delen. Maar wat ze voelen is van de gezichten af te lezen.

Stille tocht
Gisteravond is voor de twee jongens een stille tocht gehouden, daar kwamen zo'n vijfhonderd tot zeshonderd mensen op af. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat het verkeer werd omgeleid.

Lees ook: Honderden mensen bij stille tocht voor slachtoffer dodelijk ongeluk Westbroek

Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt reageerde via Twitter: "De grootste nachtmerrie van elke ouder. Je kind moeten verliezen", schrijft hij. "Mijn diepste medeleven gaat uit naar familie en vrienden. Inwoners zijn geraakt door dit verkeersdrama dat nu ook een tweede slachtoffer heeft veroorzaakt."

De politie zoekt nog altijd getuigen van het ongeval om er achter te komen wat er zich die nacht nou precies heeft afgespeeld.

 Op de plek van het ongeval liggen bloemen en branden kaarsen Op de plek van het ongeval liggen bloemen en branden kaarsen | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -