RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tbs van moordenaar Nadia van de Ven opnieuw verlengd

UTRECHT - De man die in 2002 de Utrechtse Nadia van de Ven vermoordde moet nog twee jaar langer in tbs blijven. Dat besloot de rechter vandaag.

Pascal F. bracht Nadia met een mitrailleurpistool om het leven in haar huis aan de Utrechtse Weerdsingel. In 2005 werd hij veroordeeld tot een lange gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Inmiddels zit hij al tien jaar in tbs. Elke twee jaar wordt getoetst of de maatregel verlengd moet worden.

De minister van justitie en veiligheid had eerder bepaald dat F. op zogenoemd 'transmuraal verlof' mocht. Dat betekent dat hij buiten de kliniek zou mogen wonen, maar nog wel onder toezicht en met begeleiding door de tbs-kliniek. Maar de afgelopen jaren stagneerde zijn ontwikkeling volgens deskundigen. Hij zou afspraken niet nakomen en agressief zijn geweest richting een medewerker. Ook zou hij niet genoeg zijn best doen om mee te werken aan behandelingen en gesprekken.

In een adviesrapport schrijft de tbs-kliniek dat er nog steeds sprake is van een stoornis en kans op herhaling. De rechtbank heeft daarom besloten de tbs met de maximale twee jaar te verlengen. Na die twee jaar zal zijn situatie opnieuw getoetst worden.

Nabestaanden van Nadia zijn tevreden met de verlenging van de tbs, maar verwachten wel dat Pascal F. beroep zal aantekenen tegen het besluit.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -