Aantal coronabesmettingen blijft dalen, ook minder patiënten in ziekenhuizen

foto ter illustratie
foto ter illustratie © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het RIVM meldt dat tussen vrijdag- en zaterdagochtend 3221 nieuwe coronagevallen aan het licht zijn gekomen. Dat zijn het er een stuk minder dan het gemiddelde over de afgelopen week, dat op 4179 gevallen staat.
In onze provincie zijn het afgelopen etmaal 220 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat waren vorige week zaterdag nog 284 besmettingen. Het is ook minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, dat nu op 283 besmettingen per dag staat.
In zowel Renswoude als Woudenberg werd er onder de inwoners geen nieuwe besmetting geregistreerd. Ook in de meeste andere gemeenten in de provincie nam het aantal besmettingen af.
Er waren geen sterfgevallen in de provincie, in heel Nederland waren dat er 19. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want sterfgevallen door corona worden soms pas na een tijdje doorgegeven.
Vier provinciegenoten werden in het ziekenhuis opgenomen. In heel Nederland worden nu in totaal 1731 coronapatiënten in ziekenhuizen behandeld, 91 minder dan vrijdag. Het totaal aantal patiënten op de ic staat op 602 patiënten, 6 minder dan een dag eerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.