Vermiste kat Penotti na twee jaar herenigd met zusje Duo

Penotti
Penotti © Dierenambulance Utrecht
UTRECHT - Eind juli 2019 liet de Utrechtse Kimberley Beimin, zoals wel vaker, haar kat Penotti even naar buiten. Normaal gesproken houdt Penotti het na een paar rondjes op de parkeerplaats weer voor gezien buiten. Maar deze bewuste zomeravond liet het geklapper van het kattenluikje wel uitzonderlijk lang op zich wachten. In de weken die volgden schrijft Beimin meerdere Facebookposts met het verzoek aan haar buurtgenoten in de Utrechtse wijk Terwijde om een oogje in het zeil te houden. Maar van Penotti blijft geen spoor te bekennen.
Tot dit weekend. Zaterdagmiddag vond een stel in de Utrechtse wijk Overvecht - een slordige zeven kilometer vanaf Terwijde - tijdens een wandeling een katje onder een brug dat wel heel vreemd miauwde. Het beestje volgde hen naar huis - een hint dat er iets niet helemaal in de haak was. Voor de zekerheid belde het stel de dierenambulance.
Omdat de kat is gechipt was het een peulenschil om de naam van de kat en de eigenaren te achterhalen. Volgens de chip heette het beestje Jonas. "Gelukkig wisten de eigenaren dat hij nog onder zijn oude naam geregistreerd stond", vertelt een medewerker van de dierenambulance. "Ze waren door het dolle heen dat hun kat na bijna twee jaar gevonden is."
Inmiddels is Penotti weer terug in Terwijde, herenigd met haar baasjes. Voor de medewerker van de dierenambulance is de boodschap duidelijk: chip en registreer je dier. "Dit soort verhalen laat weer eens zien waarom dat zo belangrijk is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.