RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Indrukwekkende erehaag in Westbroek voor tweede slachtoffer scooterongeval


WESTBROEK - Vanmiddag is Sven (16), die vorige week overleed door een zwaar scooterongeluk, begraven in Westbroek. Zijn vrienden, familie en dorpsgenoten bewezen hem een laatste dienst met een erehaag. De kist van Sven werd achterop een tractor van het Dorpshuis naar de Algemene begraafplaats gebracht. Vrienden en familie liepen achter de kist aan.

Westbroek herdenkt Sven die vorige week overleed na een scooterongeval


Sven raakte samen met zijn vriend Tim (18) ernstig gewond bij een scooterongeval in de nacht van 8 op 9 mei. De jongens uit Maartensdijk raakten rond 4.00 uur 's ochtends van de weg en belandden met hun scooter in de greppel.

Twee weken geleden overleed Tim aan zijn verwondingen. Hij werd afgelopen donderdag begraven. Ook voor zijn begrafenis trok het dorp uit om mee te rouwen met de nabestaanden.

 Dorpgenoten bewijzen Sven een laatste eer. Dorpgenoten bewijzen Sven een laatste eer. | Foto: Koen Laureij

Sven overleed woensdag, een dag voor zijn zeventiende verjaardag. Woensdagavond werd in Westbroek een stille tocht gelopen om de jongens te herdenken. Daar kwamen meer dan vijfhonderd mensen op af.

Uiteindelijk werd de stille tocht door de grote opkomst verlengd tot 22.30 uur. Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt was ook aanwezig: "Er was een enorm grote opkomst. Ik denk zeker rond de vijf à zeshonderd mensen. Waaronder veel jongeren. Het is heel verdrietig."

 Naasten begeleiden Sven naar zijn laatste rustplaats. Naasten begeleiden Sven naar zijn laatste rustplaats. | Foto: Koen Laureij

Vanmiddag om 16.45 uur draaiden we op Radio M Utrecht een verzoekplaat, See You Again van Samy Jebari, voor Sven en Tim. De moeder van Sven had daar per mail om gevraagd. "Onze harten huilen", schrijft ze daarin. En: "Dit verdriet is niet te omschrijven. Het lijkt alsof we in een hel zijn beland."

See You Again voor Sven en Tim


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -