RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nabil B. mag met Peter R. de Vries blijven bellen

UTRECHT - Nabil B., de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, mag vertrouwelijke telefoongesprekken met Peter R. de Vries blijven voeren. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag in hoger beroep besloten.

De Vries treedt op als mediawoordvoerder en vertrouwenspersoon van de Utrechter. Het voeren van vertrouwelijke gesprekken met een kroongetuige is normaal gesproken alleen een privilege dat advocaten hebben. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde dan ook niet dat De Vries die gesprekken mocht voeren.

Nabil B. wordt na de moord op advocaat Derk Wiersum en het opstappen van zijn vorige advocaat nu bijgestaan door het advocatenkantoor van Peter Schouten. De Vries is in dienst getreden van dit kantoor nadat Nabil B. expliciet aan De Vries had gevraagd of hij zijn vertrouwenspersoon wilde worden.

Het hof oordeelt nu ook in hoger beroep dat De Vries als medewerker van het kantoor ook recht heeft op verschoningsrecht en vertrouwelijke gesprekken met Nabil B. mag blijven voeren. In eerdere aanleg was de rechtbank al tot dezelfde conclusie gekomen.

De inhoudelijke behandeling van Marengo begon op 22 maart. Centraal in het proces staat Ridouan T. uit Vianen. T. en zijn organisatie worden door het OM verdacht van handel in onder andere cocaïne en verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden en pogingen daartoe. Het is de verwachting dat deze omvangrijke zaak meer dan een jaar gaat duren, tot diep in 2022 zijn zittingsdagen gepland.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -