Weer sneltram ontspoord na botsing met auto: zes gewonden en forse schade bij halte in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein is vanmorgen bij de halte Doorslag een sneltram in botsing gekomen met een auto en daarna ontspoord. Zes mensen zijn gewond geraakt. Vier mensen moesten met lichte verwondingen naar een ziekenhuis, twee anderen konden naar de huisarts. Van de vier gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht, zaten er twee in de auto. Mogelijk ligt het tramverkeer nog tot morgen plat.
Bewoners en de provincie Utrecht over de tramontsporing in Nieuwegein
De tram is door de aanrijding naast het spoor gekomen. Op foto's en filmpjes is te zien dat een deel van de voorkant van de ontspoorde tram op het perron ligt. Waardoor het ongeval gebeurde, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de toedracht. Duidelijk is dat de automobilist over de kruising is gereden. Er zal onder meer gekeken worden of er door rood is gereden.

Weghalen tram

De tram staat op een kruising en blokkeert daarmee de Roerdomplaan. Inmiddels de berging begonnen. Door het incident is er ook forse schade ontstaan. De bovenleiding, het spoor, de halte en de tram zijn beschadigd geraakt. "Dit is echt de buitencategorie van forse schade", aldus de woordvoerder. Vandaag en morgen worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd.
De ontspoorde tram.
De ontspoorde tram. © Uppel Media

Geen mensen op perron

Op de plek waar de tram op het perron terecht is gekomen, stonden op dat moment geen mensen. "Een geluk bij een ongeluk", aldus de zegsman. Dat er zes mensen in de auto en de tram lichtgewond zijn geraakt, noemt hij "buitengewoon vervelend". "Gelukkig zijn het geen ernstige verwondingen."
Vervoerbedrijf U-OV meldt dat door het ongeval op het traject van lijn 61 waarschijnlijk de rest van de dag geen trams kunnen rijden. Op lijn 60 gaan wel weer trams rijden, maar minder dan gebruikelijk. Tussen IJsselstein Zuid en Nieuwegein Stadscentrum worden pendelbussen ingezet. Tussen de halte Doorslag en het Antonius Ziekenhuis rijdt een busje.
De auto die betrokken was bij de aanrijding.
De auto die betrokken was bij de aanrijding. © Uppel Media

Derde ontsporing

Het is de derde keer in korte tijd dat een tram in de regio (gedeeltelijk) ontspoort door een aanrijding. In april botste op de Koekoekslaan in Nieuwegein een automobilist met een tram. De automobilist belandde in het ziekenhuis. In maart ontspoorde een tram op de Uithoflijn, vlak bij het stadion van FC Utrecht, na een aanrijding met een voertuig. Daardoor raakte niemand gewond.
De ontspoorde tram bij de halte Doorslag.
De ontspoorde tram bij de halte Doorslag. © Uppel Media

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.